De Metrel Eurotest XE is een moderne universele NEN 1010 installatietesters voor het inspecteren van elektrische installaties conform NEN 1010. Speciaal ontwikkeld voor de ervaren en minder ervaren installateur/inspecteur. De intuïtieve bediening via het overzichtelijke beeldscherm en de unieke WCD-AutoSequences leveren snel en duidelijk en overzichtelijk een elektrische inspectie in beeld.

De bediening kan via de solide drukknoppen of gedeeltelijk via het testhandvat. Het instrument biedt daarmee een enorme vrijheid in bediening. Opslaan van meetresultaten is mogelijk op een gestructureerde wijze. Met de optionele advanced versie van zowel de EuroLink Pro als de Metrel ES Manager software kan de benaming van de 3-laags data-opslagstructuur worden gewijzigd.

De Eurotest XE test nagenoeg alle type aardlekbeveiligingen, waaronder type B, B+ en F. In combinatie met de EVSE meetadapter A1532 kunnen elektrische laadinrichtingen worden geïnspecteerd.

Naast alle standaard metingen zoals circuit impedanties, aardlekschakelaartesten, weerstand naar aarde (PE), biedt het instrument diverse andere metingen en functies. Uniek zijn bijvoorbeeld de automatische meetstappen in de WCD-AutoSequence metingen. 230Vac wandcontactdozen kunnen hiermee veel sneller worden getest. Het meten van vermogen en harmonische spanningen en stromen, past mooi binnen het kader van Power Quality. Is er sprake van harmonische vervuiling of niet? Bij toepassen van elektronische apparatuur, zoals frequentieregelaars en LED-verlichting, een vaak gestelde vraag.

De huurprijs bedraagt € 125,- excl BTW per week.

Voor informatie, neem contact met ons op!