De Metrel Eurotest XE is een moderne universele NEN 1010 installatietesters voor het inspecteren van elektrische installaties conform NEN 1010. Speciaal ontwikkeld voor de ervaren en minder ervaren installateur/inspecteur. De intuïtieve bediening via het overzichtelijke beeldscherm en de unieke WCD-AutoSequences leveren snel en duidelijk en overzichtelijk een elektrische inspectie in beeld.

De bediening kan via de solide drukknoppen of gedeeltelijk via het testhandvat. Het instrument biedt daarmee een enorme vrijheid in bediening. Opslaan van meetresultaten is mogelijk op een gestructureerde wijze. Met de optionele advanced versie van zowel de EuroLink Pro als de Metrel ES Manager software kan de benaming van de 3-laags data-opslagstructuur worden gewijzigd.

De Eurotest XE test nagenoeg alle type aardlekbeveiligingen, waaronder type B, B+ en F. In combinatie met de EVSE meetadapter A1532 kunnen elektrische laadinrichtingen worden geïnspecteerd.

Naast alle standaard metingen zoals circuit impedanties, aardlekschakelaartesten, weerstand naar aarde (PE), biedt het instrument diverse andere metingen en functies. Uniek zijn bijvoorbeeld de automatische meetstappen in de WCD-AutoSequence metingen. 230Vac wandcontactdozen kunnen hiermee veel sneller worden getest. Het meten van vermogen en harmonische spanningen en stromen, past mooi binnen het kader van Power Quality. Is er sprake van harmonische vervuiling of niet? Bij toepassen van elektronische apparatuur, zoals frequentieregelaars en LED-verlichting, een vaak gestelde vraag.

De huurprijs bedraagt € 125,- excl BTW per week.

Voor informatie, neem contact met ons op!

Dit topmodel tester is voorzien van de gepatenteerde automatische meetvolgorde AUTO SEQUENCE®. Met deze functie meet u tot 5 maal sneller dan de gebruikelijke installatietesters. Alle metingen voor een wandcontactdoos met één druk op de knop? In een vaste procedure door een groepenkast? Geen probleem voor de Metrel 3105 met behulp van AUTO SEQUENCE®. Het instrument heeft een uitgebreid en gestructureerd geheugen, ingebouwde grenswaarden voor zekeringen, automaten en aardlekschakelaars. Het testen van DC gevoelige aardlekschakelaars (type B) is voor de Metrel 3105 geen probleem. Diverse toebehoren, zoals een groepenzoeker en lichtsterktemeting, maken het instrument uiterst compleet en uniek in zijn klasse.

ABB_M5010

De GMC/ABB M5010 installatietester is de voorloper van de GMC profitest en een zeer eenvoudige meter voor het meten van vaste installaties volgens NEN1010 of NEN3140. De M5010 kan o.a. de volgende metingen uitvoeren:

 • Netimpedantie
 • Aardweerstand
 • Netisolatie
 • Aardlekschakelaars

 

 

De huurprijs bedraagt € 75,- excl BTW per week.

Voor informatie, neem contact met ons op!

De combinatietester CMB-S (of Combi compact) is de meest compacte en handzame combitester in zijn klasse. Het instrument is ontworpen voor installateurs die regelmatig installaties keuren of inspecteren na aanpassingen of uitbreidingen. Het meetsysteem is bedoeld voor het inspecteren, meten en beproeven van verschillende typen ardlekschakelaars (normaal en selectief ), net- en/of circuitimpedantie en (isolatie) weer standen bij laagspanningsinstallaties conform de normen NEN 1010 en NEN 3140. Bovendien kan de CMB-S gebruikt worden als netspanning- en frequentiemeter.
 

Deze tester is niet meer beschikbaar!

Voor informatie, neem contact met ons op!

 

Aardingsmeetset voor het meten van de aardverspreidingsweerstand van de aardpen in combinatie met een installatietester.

 Huurprijs in overleg.

 

 

Voor informatie, neem contact met ons op!

Metrel MI 3125B Eurotest Combo Installatietester

De Metrel MI 3125B Eurotest Combo is een complete installatietester voor het uitvoeren van inspecties aan installaties en het zoeken naar storingen. Compacte tester met een intuïtieve bediening. De Metrel MI 3125B Eurotest Combo is voorzien van testmogelijkheid voor Type B aardlekschakelaars.

De Metrel 3125B Combo is een compacte en intuïtief te bedienen installatietester. Grenswaarden voor zekeringen en aardlekschakelaars zijn reeds in het instrument opgenomen. Het instrument toont een duidelijke goed / fout aanduiding via de ‘stoplicht’ LED’s naast het beeldscherm.

De bediening is uiterst overzichtelijk via de duidelijke en robuuste drukknoppen.

Nieaf_Smitt_ELT-S

De Nieaf-Smitt Aardcircuitimpedantietester ELT-S is ontwikkeld voor meting van draaiveldrichting, aanrdcircuitweerstand, ia de nul (N) en aardcircuitimpedantie via de fase (L) en om netimpedantie te meten van laagspanningsinstallaties conform de norm NEN 1010 en NEN 3140. De Nieaf-Smitt Aardcircuitimpedantietester ELT- is een electronisch meetsysteem waarmee zowel lijn- als lusimpedantiemetingen op één- of driefasesystemen kunnen worden uitgevoerd. Het is ook mogelijk om de lusweerstand tussen de nul en de beschermingsleidingen te testen zonder de aardlekschakelaar(s) aan te spreken. 

 • De Fluke 1653 is een op batterijen werkende tester voor elektrische installaties, ook wel installatietester of installatiemeter genoemd. De meter is erg handzaam en eenvoudig in het gebruik.

 De Fluke 1653 is al vanaf één dag te huren!

 

De meter kan voor het volgende gebruikt worden:

 • Spanning en frequentie
 • Uitschakeltijd van aardlekschakelaars (residual current devices, RCD’s, EN61557-6)
 • Isolatieweerstand (EN61557-2) 
 • Uitschakelstroom van aardlekschakelaars (EN61557-6) 
 • Continuïteit (EN61557-4)
 • Aardweerstand (EN61557-5) 
 • Kring-/lijnweerstand (EN61557-3)
 • Fasevolgorde (EN61557-7)

Deze installatietester is vervangen door de Metrel Eurotest XA.