Fluke 6500-2

 De Fluke 6500-2 is de nieuwe apparatentester van Fluke. De 6500-2 is een zeer complete tester voor het uitvoeren van de volgens VCA  en de Arbowet verplichte NEN 3140 keuringen van elektrische arbeidsmiddelen. De Fluke 6500 is voorzien van een toetsenbord  waarmee de locatiegegevens en het merk, type, etc. kunnen worden ingegeven.

 De compacte lichtgewicht oplossing, die werkt met één druk op een toets!  De Fluke 6500 PAT (elektrische apparatentester) heeft een  nieuwe dimensie gegeven aan de mogelijkheden van automatische tests, waardoor deze u helpt bij het vergroten van het aantal PAT-tests dat u dagelijks kunt uitvoeren.

Nieuwe features van de Fluke 6500-2 zijn:

  • Het testen van aardlekschakelaars;
  • De 250V test voor isolatieweerstandsmetingen;
  • Kleurendisplay;
  • 110V testfunctie.

 

Metrel DeltaGTDe Metrel DeltaGT tester is een batterij/accu gevoede NEN 3140 apparatentester. Vanwege de batterijvoeding zijn de keuringen aan arbeidsmiddelen volgens NEN 3140 veiligheidstesten ook mogelijk op locatie waar geen netspanning voorhanden is.

Met de Metrel DeltaGT MI3309 kunnen de volgende metingen uitgevoerd worden:

 • Visuele controle
 • Isolatieweerstand op 250V of 500V
 • Weerstand beschermingleiding (PE)
 • Vervangende lekstroom
 • Verschilstroom / reële lekstroom
 • Functietest verlengkabels

Indien noodzakelijk kunnen 3 fase adapters meegeleverd worden om aan 3-fase apparaten te kunnen meten.

De huurprijs bedraagt € 80,- excl BTW per week.
 
Tevens zijn wij gecertificeerd voor de NEN3140/VCA keuringen en verkopen wij keuringsstickers!

Voor informatie, neem contact met ons op!

De manual is hier te downloaden. En de laatste versie van de Patlink Pro software hier.

De MultiPAT XE is een uiterst veelzijdige, automatische apparatentester’ met robuuste draagbare behuizing. De tester is ontworpen voor testen conform de normen EN 50110-1/2 en NEN 3140. De tester is geschikt voor testen van enkelfase en drie -fase apparaten. Het instrument is voorzien van een QWERTY-toetsenbord en een groot grasch LCD-display met verlichting. Het display geeft gedurende alle metingen de status van de gehele controle / cyclus aan en biedt een zeer hoge mate van gebruiksvriendelijkheid.

 

Indien noodzakelijk kunnen 3 fase adapters meegeleverd worden om aan 3-fase apparaten te kunnen meten.

De huurprijs bedraagt € 135,- excl BTW per week.
 
Tevens zijn wij gecertificeerd voor de NEN3140/VCA keuringen en verkopen wij keuringsstickers!
 

 

Voor informatie, neem contact met ons op!

De manual is hier te downloaden.

De lichte en draagbare EazyPAT 3140USB is uniek in het portfolio apparatentesters. De tester voert alle verplichte testen volgens NEN 3140-2011 uit en heeft de beschikking over een aantal unieke eigenschappen. Het grote display biedt een duidelijk overzicht van de resultaten van elk testonderdeel.
De grenswaarden van de NEN 3140-2011 zijn geintegreerd in het apparaat, waarbij er direct een goed- of afkeur wordt gegeven na afloop van een test.
 
Er is de laatste jaren een enorme toename in het gebruik van gevoelige apparatuur te zien. Hier speelt de NEN 3140-2011 op in door toe te staan dat er naast de 500 V een 250 V isolatieweerstandtest uitgevoerd mag worden. Uiteraard is deze nuttige functionaliteit toegevoegd aan de EazyPAT 3140USB.
 
De EazyPAT 3140USB biedt de mogelijkheid een aardlekschakelaar volgens de NEN 3140 te testen. Dit maakt het mogelijk om zwerfkasten etc. te keuren. Met een optionele adapter kan 3-fase apparatuur op aarde en reele lekstroom worden getest. Naast 3-fase reele lekstroomtest is de EazyPAT 3140USB uitgevoerd met een lekstroomtest voor 230 V gevoede apparatuur.
 
De EazyPAT 3140USB kan 999 testen opslaan. Deze kunnen met de meegeleverde tool worden geprint.
 

De Nieaf-Smitt EazyPAT is een uiterste compacte, doch volwaardige NEN 3140 tester met digitaal display. De Nieaf-Smitt EazyPAT is de snelste en meest compacte tester in zijn klasse.

De Nieaf-Smitt EazyPAT heeft een groot display (75x50 mm) waarmee de gemeten testwaarden uiterst overzichtelijk worden weergegeven, waardoor in een oogopslag de resultaten van de meting kunnen worden geregistreerd . Uniek aan de Nieaf-Smitt EazyPAT is dat de grenswaarden van de NEN 3140 norm in de tester zijn opgeslagen, zodat naast de testwaarden een goed/fout indicatie wordt weergegeven . Dit verhoogt het gebruiksgemak van de Nieaf-Smitt EazyPAT  aanzienlijk . 

 

Om reële lekstroom te kunnen meten bij een ingeschakeld apparaat is het handig om lekstroom te kunnen meten tijdens bedrijf. Hiervoor kunt u een lekstroomadapter gebruiken met een stroomtang die hele lage stromen kan meten, een lekstroomtang zoals de Nieaf Smitt NI333.

De lekstroomadapters zijn beschikbaar in de volgende vermogens: 1 fase Schuko, 3 fase 16A 5 polig en 3 fase 32A 5 polig.

Eventuele andere stroomwaardes/connectoren op aanvraag.

De huurprijs bedraagt € 15,- excl BTW per week.
 
Tevens zijn wij gecertificeerd voor de NEN3140/VCA keuringen en verkopen wij keuringsstickers!
 

Voor informatie, neem contact met ons op!

Om 3 fase apparatuur te kunnen keuren met een enkel fase meter heeft u 3 fase adapters nodig. Deze kunnen meegeleverd worden bij het huren van een apparaattester. Met deze adapters kunt u geen functionele test uitvoeren, maar dit is niet verplicht voor NEN3140.

 

 

Het draagbare Nieaf-Smitt testinstrument EazyPAT XE is een veelzijdig instrument voor het testen van de veiligheid van draagbare elektrische, elektronische apparatuur en van overige apparatuur die d.m.v. metingen en controle geïnspecteerd kan worden. Voor het elektrische deel werkt de tester volgens de NEN 50110-1 en -2 en de NEN 3140, zodat de elektrische veiligheid van alle geteste apparatuur conform deze norm kan worden beoordeeld. Voor de overige apparatuur kan de gebruiker zelf de limieten bepalen en invoeren in de EazyPAT XE.

 

 

Metrel GammaGT, NEN 3140 apparatentester

De Metrel GammaGT tester is een batterij/accu gevoede NEN 3140 apparatentester. Vanwege de batterijvoeding zijn de keuringen aan arbeidsmiddelen volgens NEN 3140 veiligheidstesten ook mogelijk in het veld.

Deze meter is niet meer beschikbaar, een alternatief is bijvoorbeeld: Metrel DeltaGTFluke 6500-2 of Nieaf EazyPAT