In het arbobesluit staat beschreven dat het gevaar van directe of indirecte aanraking met elektriciteit zoveel mogelijk voorkomen moet worden. Het arbobesluit beschrijft dat uw elektrische arbeidsmiddelen (o.a. handgereedschap) minimaal moeten voldoen aan de NEN3140. In de norm NEN3140 staat ook vermeld dat arbeidsmiddelen periodiek gekeurd dienen te worden. Wanneer uw bedrijf een VCA certificering heeft dan moet uw elektrisch gereedschap ook periodiek gekeurd worden.

VV Elektro is gecertificeerd voor deze keuringen en kan deze dus voor u verzorgen, ook op lokatie. Wij kunnen éénfase apparatuur (230V) en 3-fase apparatuur (krachtstroom/400V) keuren. Ook kunnen we van zwerfkasten en/of paddenstoelen de uitschakeltijd van de aardlekschakelaars testen. Ons werkgebied ligt in omgeving Noord-Brabant (en delen van Zeeland, Zuid-holland, Utrecht, Gelderland en Limburg). Alle goedgekeurde apparaten krijgen een keuringssticker met een herkeuringsdatum en wanneer het keuren is afgewerkt dan ontvangt u een keuringsrapport met alle meetwaarden.

Ook kunnen wij elektrisch gereedschap reparareren wanneer dit defect is of niet meer voldoet aan de NEN3140 en afgekeurd wordt. Denk hierbij aan: boormachines, bovenfrezen, afkortzagen, mixers, etc. Ook het leveren van nieuw elektrisch gereedschap of accessoires zoals accu's tegen scherpe prijzen behoort tot de mogelijkheden. Denk hierbij aan Makita, Hitachi, Bosch Blauw, Festool, Fein, Spit, enz.

Als u de keuringen zelf wilt uitvoeren dan kun u bij ons de apparaattester huren, een week huren van een apparaattester is vaak al goedkoper dan de kosten voor de aanbevolen jaarlijkse kalibratie van uw eigen tester.

Neem voor meer informatie contact met ons op!